L'Ajuntament de Manresa i Sant Andreu Salut fan entrar el teatre a la formació del sector sociosanitari

L'Ajuntament de Manresa i Sant Andreu Salut fan entrar el teatre a la formació del sector sociosanitari

Una nova iniciativa ha permès fer una formació per millorar la qualificació de les persones que treballen o volen treballar en aquest àmbit

 

Dijous, 28 de Novembre de 2024

L’Ajuntament de Manresa, a través de ProManresa, i Sant Andreu Salut han fet entrar el teatre a l’aula de formació a través d’una novedosa iniciativa que ha permès a una cinquantena de persones formar-se en l’àmbit sociosanitari canviant els professors i professores per actors i actrius professionals.

La primera experiència d’aquest curs s’ha dut a terme aquesta setmana a la Sala Gòtica de l’Hospital de Sant Andreu, que s’ha convertit en un escenari en el qual l’elenc de personatges ha interpretat situacions quotidianes amb les quals es pot topar el personal d’aquest sector en el seu dia a dia, amb l’objectiu de millorar la seva qualificació. El curs, titulat “Bones pràctiques en el sector sociosanitari” estava obert tant a persones que ja treballen en aquest àmbit com a persones que s’hi volen incorporar. La valoració ha estat molt positiva i des de l’Ajuntament de Manresa s’està estudiant la possibilitat que pugui tenir continuïtat.

La proposta es va gestar a demanda de les empreses i entitats del sector que van participar a la jornada de networking “Empreses al teu abast: sector sociosanitari”, realitzada el mes de maig d’enguany. En aquesta trobada, es va posar de manifest la necessitat demillorar la qualificacióde les persones que treballen o volen treballar en les diverses ocupacions que integra el sector sociosanitari (personal auxiliar d'infermeria, tècnics d'atenció a persones en situació de dependència en institucions i/o domicilis, personal de neteja...) a través de lasensibilització sobre l'impacte que té la seva feina en el benestar i la qualitat de vida de les persones ateses.

Així, en la representació teatral, es van recrear situacions que es poden produir en el dia a dia d’un centre sociosanitari o d’una residència, amb l’objectiu d’abordar aspectes crítics com la comunicació efectiva o l'empatia, i la gestió de situacions difícils amb les persones ateses i les seves famílies. La iniciativa va comptar amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

(*) Peu de foto: La Sala Gòtica de l’Hospital de Sant Andreu va acollir aquesta formació teatralitzada