S'inicien els treballs de conservació i manteniment de la Muralla al sector del carrer dels Llops i del carrer Arbonès

S'inicien els treballs de conservació i manteniment de la Muralla al sector del carrer dels Llops i del carrer Arbonès

La intervenció se centra en la neteja, conservació i manteniment amb l’objectiu final aturar la seva degradació i millorar la imatge d’aquest tram de la Muralla de Manresa, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de Monument Històric.

 

Dimecres, 18 de Setembre de 2024

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat els treballs de conservació i manteniment de la Muralla de Manresa al sector del carrer dels Llops i el carrer Arbonès. Els treballs tenen una durada de cinc setmanes i el seu cost està subvencionat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb 34.678 euros, corresponents al 50% de la despesa prevista, atès que la Muralla de Manresa està declarada Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de Monument Històric.

L’actuació se centra en el tram de Muralla que es conserva al carrer dels Llops i que dona pel seu costat sud a la plaça de l’1 d’Octubre, davant l’edifici dels Jutjats de Manresa. Es tracta d’un tram d’uns 45 metres de llargada.

La intervenció consisteix en la neteja, conservació i manteniment de la Muralla per tal d’evitar la progressiva degradació del bé, i frenar, reduir i eliminar definitivament les patologies que hi presenta. L’objectiu final és la recuperació de la imatge originària del mur amb el caràcter més fidedigne possible, tot preservant les intervencions fetes al llarg dels segles.

A banda de les actuacions que es realitzin directament a l’estructura per a la seva efectiva restauració i manteniment, es preveu un segon tipus d’actuacions encaminades a la posada en valor i millora de la interpretació de l’element de cara a la ciutadania en general. En aquest sentit, es preveuen diverses intervencions adreçades a una major comprensió i visibilització de la muralla: la supressió del tancament de totxanes i la instal·lació d’una barana de tancament en el seu lloc i la senyalització de l’accés al Palau judicial en un dels extrems de l’element.