Tot a punt pel 6è Festivalet de Circ que portarà un cap de setmana ple de màgia i acrobàcies a Manresa

Tot a punt pel 6è Festivalet de Circ que portarà un cap de setmana ple de màgia i acrobàcies a Manresa

Del 5 al 8 de setembre, la ciutat de Manresa es convertirà en l'epicentre del circ contemporani amb la celebració de la sisena edició del Festivalet de Circ. Diversos espais de la ciutat, com el Teatre Kursaal i el recinte de L'Anònima, acolliran espectacles sorprenents i tallers per a tota la família.

Dimecres, 04 de Setembre de 2024

La 6a edició del Festivalet de Circ arriba amb una programació que, com cada any, aspira a fascinar públics de totes les edats. Enguany, el Festivalet augmenta un dia de programació respecte a les edicions anteriors. Aquest, tindrà lloc del 5 al 8 de setembre i comptarà amb actuacions de reconeguts artistes de circ, tallers participatius i propostes innovadores que reflecteixen la riquesa del circ contemporani.

Els detalls del Festivalet de Circ s’han donat a conèixer aquest dimecres al migdia al teatre Kursaal de Manresa. La presentació ha anat a càrrec de la regidora de Cultura i Llengua, Tània Infante Martínez, de la directora del Festivalet, Rat Serra i del coordinador de l’Associació Cultural El Galliner, Joan Morros Torné.

Un inici de festival ple d'activitats per a totes les edats

La programació del Festivalet s'iniciarà el dijous 5 de setembre amb el Taller de Circ de LaCrica, l’escola de circ manresana dedicada a la formació en l'art circense. El taller, que tindrà lloc al Pati del Kursaal, serà una oportunitat única perquè els participants de totes les edats puguin experimentar les emocions del circ en un ambient lúdic i creatiu. Seguidament, al mateix espai, s'oferirà el número de circ intergeneracional Art K’Suma de Javi & Ona, impulsat pel Programa de Persones Grans i per ManresaJove de l’Ajuntament de Manresa, una actuació de 10 minuts de malabars, acrobàcies i teles. Tot seguit es podrà veure la Mostra d’alumnes de l’Aula de Circ, també organitzada per LaCrica.

La jornada culminarà a la sala gran del Teatre Kursaal amb una Gala de Circ, que reunirà els millors artistes del circ català. Un espectacle inaugural ple d’humor, sorpreses i emocions, conduït pel Ricky “El profesor de tenis”, com a mestre de cerimònies. Les entrades per aquest espectacle es poden comprar a la web del Kursaal www.kursaal.cat o a les taquilles del teatre, obertes de dimarts a dissabte, d’11 a 13 h i de 18 a 20 h. El preu és de 12 euros (10 per als majors de 65 anys i 6 per als menors de 30 anys i amb Carnet Galliner).

Tres dies de circ i música a L'Anònima

Divendres 6 de setembre, el recinte de L'Anònima es convertirà en el cor del Festivalet. Ricky “El profesor de tenis”, conegut per la seva energia, humor i carisma, serà l'encarregat de presentar l’esdeveniment, amb una programació carregada d'actuacions de renom com A Rienda Suelta de la Cia. Du'K'to i AuGusto de la Cia. Balagans. La nit continuarà amb l'explosiu directe de Sergi Estella, el “One Man Band” de Rubí, i la sessió musical de DJ Maletero, que transportarà el públic als anys 70 i 80, amb els seus discs de vinil.

Dissabte 7, el circ continuarà amb espectacles com Kasumay de Circo Los i NüShu de la Cia. Capicua, seguit del divertit i vibrant Save the Temazo del Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C. i l'espectacle poètic L'Y - Ànsia per Volar de Yldor Llach. La jornada acabarà amb la sessió musical de DJ Nanjah Sound.

Diumenge 8, s’oferirà una programació plena d’activitats familiars, començant amb El Taller de Malabars – L’espectacle de Moi Jordana. A continuació, es repetirà la peça Art K’Suma de Javi & Ona. Seguidament, Joan Ramon Graell presentarà la conferència Històries Paral·leles, explorant les connexions entre la història del circ i la filosofia. La festa acabarà amb el Vermut Musical de DJ Johnny Fever.

Durant tot el Festivalet, els assistents tindran a la seva disposició un servei de barra de bar i diverses food-trucks que oferiran opcions gastronòmiques variades per satisfer tots els paladars. Cal recordar que, per motius de seguretat i per garantir el bon desenvolupament dels espectacles, no s’accepten mascotes dins del recinte de L’Anònima.

Manresa es consolida com a referent del circ contemporani

Amb una programació rica i variada, el Festivalet de Circ de Manresa es consolida com una cita ineludible per als amants del circ i la cultura en general, i com a plataforma perquè artistes emergents i consolidats mostrin el seu talent i apropin el circ a tota la ciutadania. El Festivalet és una iniciativa dirigida per Arnau Serra i Rat Serra, dos acròbates de la Catalunya Central, amb la col·laboració de LaCrica, i el suport i finançament de l’Ajuntament de Manresa, l’empresa municipal Manresana d'Equipaments Escènics, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

(*) Peu de foto: Moment de la presentació del 6è Festivalet de Circ de Manresa. D'esquerra a dreta: Arnau Serra, codirector del Festivalet de Circ; Tània Infante Martínez, regidora de Cultura i Llengua; Rat Serra, codirectora del Festivalet de Circ, i JoanMorros Torné,coordinador de l’Associació Cultural El Galliner.