L'Ajuntament de Manresa amplia places per les visites a la Manresa Desconeguda per encabir tota la demanda

L'Ajuntament de Manresa amplia places per les visites a la Manresa Desconeguda per encabir tota la demanda

Les inscripcions s’han obert aquest dilluns al matí i ja s’han exhaurit les 550 places previstes inicialment

Dilluns, 26 d'Agost de 2024

L’Ajuntament de Manresa ampliarà les places de les visites a la Manresa Desconeguda després que aquest matí s’hagin exhaurit les 550 places que hi havia previstes inicialment. Enguany, les visites es faran al Centre de l’Aigua de Can Font, on s’hi havien previst 250 places, i a l’antic Escorxador, que ara forma part del campus universitari de la ciutat, on estaves previstes 300 entrades més.

Les inscripcions s’han obert aquest dilluns a les 10 del matí i al migdia ja s’havien esgotat tant les entrades on-line com les presencials, que es podien recollir a l’Oficina de Turisme de Manresa. Per aquest motiu, s’ha elaborat una llista d’espera, que a hores d’ara és de més de 70 persones. L’Ajuntament de Manresa està gestionant l’ampliació de places per tal de poder encabir tota la demanda.

Les visites a la Manresa Desconeguda formen part del programa de la Festa Major de la ciutat. Enguany, sota el títol“Usos històrics i actuals de l’aigua de la Sèquia: agrícoles, industrials i domèstics”, es farà un recorregut guiat pel ramal de la Sèquia de Can Font, amb visita al Centre de l’Aigua, els Dipòsits Nous, la Fàbrica de les Puntes i la planta potabilitzadora d’Aigües de Manresa. Serà el dijous 29 d’agost, entre les cinc de la tarda i les vuit del vespre.

L’endemà, divendres 30 d’agost, a la mateixa hora, es farà la visita“De l’Escorxador de les mesures higienistes a una universitat d’excel·lència”. Es podran veure els antics edificis de l’Escorxador, ara restaurats, i que formen part del campus universitari de Manresa. L’espai, inaugurat el 1908, va suposar una autèntica revolució en les condicions sanitàries per al sacrifici d’animals. Durant el recorregut es veurà com els edificis de l'arquitecte manresà Ignasi Oms i Ponsa s’han reconvertit en aules de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (UVic-UCC) i en la biblioteca del Campus Universitari de Manresa. També es visitarà el LAB 0-6, que és un laboratori de ciència per a infants i el CISARC, Centre d’Innovació en Simulació, d’UManresa.

La durada aproximada de cadascuna de les visites, que són guiades, és d’una hora i quinze minuts.