El concert d'Alba i Santi Careta del festival Microscopies canvia d'ubicació

El concert d'Alba i Santi Careta del festival Microscopies canvia d'ubicació

L’audició estava prevista al Gorg dels Esparvers, però la presència del niu d’una parella de ducs, una espècie protegida, fa que es traslladi al voltant de l’Escola Agrària.

Dimarts, 20 d'Agost de 2024

El concert d’Alba Careta i Santi Careta que tindrà lloc el dissabte 31 d’agost en el marc del Festival Microscopies canvia d’ubicació. Així, el concert “Sons d’un país” se celebrarà a l’entorn de l’Escola Agrària de Manresa en comptes del Gorg dels Esparvers que és on estava previst inicialment. Tot i el canvi d’ubicació, es manté l’hora prevista, que és a les 8 del vespre.

Aquest canvi d’espai es deu a la presència de l’única parella de ducs que es reprodueix de forma estable a Manresa. Es tracta d’una espècie d’au rapinyaire protegida.

El cinquè Festival d’Art Efímer Microscopies, que any rere any uneix art i natura a l’Anella Verda de Manresa, s’inaugurarà el divendres 30 d’agost i s’allargarà fins el diumenge 1 de setembre. Tindrà lloc al voltant de Can Poc Oli, al tram final del a riera de Rajadell, entre el Gorg de les Escaletes i la seva desembocadura al riu Cardener. Enguany s’han instal·lat un total de 10 obres, de les quals nou són efímeres i una queda instal·lada de forma permanent. Aquesta última obra és l’escultura “Què ens mou?” de Mario Molins Roger, formada per cinc blocs de pedra procedents de Sant Vicenç de Castellet, i que es va instal·lar el passat 6 d’agost.

Més enllà del concert d’Alba i Santi Careta del 31 d’agost, el festival també comtparà amb les actuacions artístiques de Ton Armengol, amb el recital poètic Aiguallums, del 31 d’agost a les 7 de la tarda, al costat de la seva obra efímera, i el diumenge 1 de setembre a els 7 de la tarda hi haurà l’espectacle de dansa La Mesura del Detall, de Magí Serra, al mateix punt del concert de dissabte. La directora artística del festival és Roser Oduber Muntañola.

(*) Peu de foto: l'escultura permanent d'enguany, Què ens mou? de Mario Molins