Manresa s'adhereix al Cicle Gaudí, circuit estable que promou el consum de cinema català

Manresa s'adhereix al Cicle Gaudí, circuit estable que promou el consum de cinema català

Aquesta adhesió ha estat el fruit de l’acord a tres bandes entre l’Ajuntament de Manresa, el CineClub Manresa i l’Acadèmia del Cinema Català i portarà a l’Espai Plana de l’Om una pel·lícula catalana el tercer dijous de cada mes, a partir del mes de març. La pel·lícula d’aquest mes de febrer es projectarà aquest diumenge, 4 de febrer a les 18.30 h. El film seleccionat és Upon Entry (La llegada), òpera prima d’Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vasquez.

 

Dijous, 01 de Febrer de 2024

Manresa acollirà a partir d’ara les projeccions del Cicle Gaudí de cinema. Aquesta adhesió al circuit estable que promou el consum de cinema català ha estat possible gràcies a l’acord a tres bandes entre l’Ajuntament de Manresa, el CineClub Manresa i l’Acadèmia del Cinema Català i farà que es projecti una pel·lícula catalana a l’Espai Plana de l’Om el tercer dijous de cada mes -a partir del mes de març-.

En el marc d’aquest cicle, aquest diumenge, 4 de febrer a les 18.30 h, amb un preu de 4,50 euros, es projectarà el film Upon Entry (La llegada), l’òpera prima dels directors Alejandro Rojasi Juan Sebastián Vasquez, un thriller que posa sobre la taula les dificultats de certs immigrants per entrar als Estats Units. Upon Entry ha rebut premis a diversos festivals i està nominada per a tres premis Goya 2024: millor direcció novell, millor guió original i millor actor (Alberto Ammann).

El Cicle Gaudí és un projecte que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Fundació SGAE i la Fundació Víctor Grífols i Lucas. Constitueix una xarxa estable de sales a Catalunya que porta 10 pel·lícules catalanes l’any, una cada mes, a un centenar de poblacions de tot el territori. Arriba allà on la ciutadania no té un accés fàcil a l’oferta en pantalla gran, ja sigui per manca de sala de cinema o bé per absència de programació catalana a les sales de cinema properes.

Des del seu naixement, el Cicle Gaudí s’ha expandit ràpidament pel territori, passant de les 12 sales amb què va engegar el 2016 a la província de Barcelona, als més d’un centenar que formen part de la xarxa que cobreix tota Catalunya i part de l’estranger.

La voluntat que hi ha darrere del Cicle Gaudí és promoure el consum de cinema català a tot el territori de llengua catalana, prestigiar la cinematografia feta aquí i fomentar un hàbit de consum en el públic, facilitant-li l’accés a les històries que més directament l’interpel·len.