Joves i grans protagonitzaran el 3 de març una obra de teatre intergeneracional del projecte Art K'Suma 2023

Joves i grans protagonitzaran el 3 de març una obra de teatre intergeneracional del projecte Art K'Suma 2023

Alumnes del Batxillerat Escènic de l’Institut Lluís de Peguera i persones grans del Casal Cívic i Comunitari El Castell de Manresa han treballat conjuntament l’obra ‘Vaig cap al bosc”, una adaptació del musical ‘Boscos endins’, dirigida per Teti Canal, dins del marc de l’11a edició del projecte Art K’Suma. Es tracta d’un projecte de l’Ajuntament de Manresa per promoure el treball compartit entre artistes de generacions diferents.

Dimarts, 14 de Febrer de 2023

El Teatre Kursaal acollirà el 3 de març, a les 18 h, l’obra de teatre ‘Vaig cap al bosc’, protagonitzada conjuntament per joves alumnes de l’Institut Lluís de Peguera i persones grans del grup de teatre del Casal Cívic i Comunitari El Castell. La iniciativa forma part de l’onzena edició de l’activitat intergeneracional Art K’Suma, un projecte de l'Ajuntament que té l’objectiu de promoure el treball compartit entre artistes de generacions diferents.

Aquesta obra es va començar a treballar l’octubre passat, quan es van reunir per primer cop l’alumnat de 2n de batxillerat de l’especialitat d’arts escèniques de l’Institut Lluís de Peguera i alguns integrants del grup de teatre del Casal Cívic i Comunitari El Castell de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu era compartir un projecte artístic teatral sota la direcció de Teti Canal, formadora d’arts escèniques de l’Aula de Teatre del Kursaal.

L'obra que es presentarà, ‘Vaig cap al bosc’ és una adaptació de Teti Canal del musical ‘Boscos endins’ de James Lapine i Steven Sondheim, que trasllada al teatre musical la Ventafocs, en Jan de les mongeteres, la Caputxeta Vermella i molts altres personatges coneguts de les rondalles fantàstiques. Entreteixida amb aquests contes clàssics, hi trobem la història del Forner i la Fornera, una parella que desitja tenir un fill i ha de superar una sèrie de proves davant d'una bruixa maligna que viu al seu costat.

L'obra expressa les dificultats de la societat moderna i els dubtes que sorgeixen al llarg de l'existència, des de la infància fins a l'edat adulta. El grup d’actors i actrius que la representaran està integrat per vuit persones joves i nou persones grans. El cos de ball és format per 17 joves, sota la direcció de la coreògrafa Aina Cots i Fargas, formadora de l’Aula de Teatre del Kursaal.

En el projecte, també hi participen els cicles formatius de Perruqueria i Cosmètica Capil·lar, Estètica i Bellesa i Estilisme i Direcció de Perruqueria de l’Institut Guillem Catà, que s’encarregaran de fer caracterització i l’estilisme dels personatges de l’obra, amb l’objectiu de fer més àmplia i rica la participació comunitària en el projecte. Es busca que l’alumnat tingui l’oportunitat de dur a la pràctica un projecte real.

L’obra de teatre es podrà veure el 3 de març, a les 18h, a la sala petita del kursaal. Les entrades gratuïtes estaran a disposició del públic a partir del 15 de febrer, a les taquilles o al web www.kursaal.cat.

Un projecte per promoure el treball compartit entre artistes de diferents generacions

El projecte Art K’Suma, impulsat pel Programa de Persones Grans i per ManresaJove de l’Ajuntament de Manresa, té com a objectiu principal promoure el treball artístic compartit entre persones de diferents generacions, amb la voluntat que s’enriqueixin de l’experiència de gestionar un projecte artístic comú i que creïn vincles humans.

Les accions d'intercanvi generacional fomenten la coresponsabilitat i la cura al llarg del cicle de vida i potencien el sentiment de pertinença a les comunitats, tot creant societats més sanes. La cultura en general, i el teatre en aquest cas, són elements que potencien el sentiment de pertinença a les comunitats i generen dinàmiques participatives que teixeixen vincles socials que poden evitar situacions d’aïllament social.

El projecte Art K’Suma va arrencar el 2012 i enguany celebra la seva 11a edició. Durant tots aquests anys s’ha treballat a través de l’escultura, la música, la pintura, la dansa, la fotografia, el cinema i el teatre, les relacions artístiques i humanes entre joves i grans.

- Cartell: Teatre "Vaig cap al bosc"

(*) Fotografia: Imatge del grup de participants