Subvencions destinades a fomentar la dinamització econòmica d’empreses comercials i de serveis de la ciutat de Manresa

 

L’Ajuntament de Manresa convoca unes subvencions destinades a fomentar la dinamització econòmica d’empreses comercials i de serveis de la ciutat de Manresa on s’han previst 2 línies de subvencions

 

Línia A. Subvencions per a activitats econòmiques ubicades al centre històric de Manresa, amb una dotació pressupostària de 30.000 euros.  L’import màxim d’aquesta línia serà de 3.000,00 euros.

 

Línia B. Subvencions per a activitats econòmiques ubicades al Municipi de Manresa, dotada amb un màxim de 30.000 euros, amb una dotació pressupostària de 30.000 euros.  L’import màxim d’aquesta línia serà de 1.500,00 euros.

 

Les característiques bàsiques d’aquesta convocatòria són les següents:

Finalitat

 

La finalitat d’aquestes subvencions és la dinamització comercial i econòmica de la ciutat, incentivant l’allotjament de noves activitats econòmiques, fet que també ajudarà a promoure obres d’adequació i l’arrendament de locals desocupats. També es dóna suport al relleu generacional, evitant el tancament de negocis ja existents que es podria donar per causa de la jubilació de les persones titulars, o per circumstàncies anàlogues.

 

Persones beneficiàries

 

Línia A. Subvencions per a activitats econòmiques ubicades al centre històric de Manresa

 

Persones beneficiàries: Persones (físiques o jurídiques) titulars d’activitats comercials, de restauració o serveis (s’exclouen expressament les activitats industrials) ubicades al Centre Històric de Manresa, delimitat en l’Annex núm. 1 de les Bases reguladores que hagin iniciat una activitat econòmica o donin continuïtat a un negoci ja preexistent.

 

El moment d’inici de l’activitat econòmica haurà d’estar compres entre l’1 d’octubre de 2023 i el 30 de setembre de 2024.  

 

Import de la subvenció: Fins a un màxim de 3.000,00 euros

 

Línia B. Subvencions per a activitats econòmiques ubicades al Municipi de Manresa

 

Persones beneficiàries: Persones (físiques o jurídiques) titulars d’activitats comercials, de restauració o serveis (s’exclouen expressament les activitats industrials) ubicades a la ciutat de Manresa ( exceptuant el centre històric) que hagin iniciat una activitat econòmica o donin continuïtat a un negoci ja preexistent  durant el període d’1 d’octubre de 2023 a 30 de setembre de 2024 que hagin iniciat una activitat econòmica o donin continuïtat a un negoci ja preexistint.

L’activitat haurà d’estar situada en planta baixa o a peu de carrer, i ha de disposar d’un accés independent i directe des del carrer.

 

El moment d’inici de l’activitat econòmica haurà d’estar compres entre l’1 d’octubre de 2023 i el 30 de setembre de 2024.  

 

Import de la subvenció: Fins a un màxim de 1.500,00 euros

 

 

Requisits de l’activitat econòmica

 

  • Destinar l’immoble a una activitat econòmica, nova o fruit d’un traspàs. La nova activitat haurà d’haver-se iniciat entre l’1 d’octubre de 2023 i el 30 de setembre de 2024, trobar-se en funcionament i tenir resolts favorablement tots els tràmits de legalització. A aquests efectes, es consultaran d’ofici les dades i informació oportunes. Igualment, en el cas d’un traspàs, caldrà disposar d’un document acreditatiu del traspàs de l’activitat entre la persona empresària i la persona reemprenedora i aquest s’haurà d’haver efectuat entre l’1 d’octubre de 2023 i el 30 de setembre de 2024

 

  • Per a la presentació de la línia b), l ’activitat econòmica ha d’estar situada en planta baixa o a peu de carrer i ha de disposar d’un accés independent i directe des del carrer .

 

  • L’activitat econòmica ha de ser comercial, de restauració o de serveis. S’exclouen les activitats industrials.

 

  • Disposar de tots els permisos per poder exercir l’activitat. En el cas de realització d’obres els beneficiaris hauran de disposar del corresponent municipal d’obres o haver realitzat l’oportuna comunicació. 

 

  • Disposar d’autorització administrativa o haver realitzat la comunicació per poder desenvolupar l’activitat econòmica que és objecte de traspàs.

 

  • No es considerarà traspàs la transformació d’una activitat econòmica en una altra forma jurídica si no va acompanyada d’un canvi de titularitat o un canvi en l’activitat econòmica.

 

 

Termini i forma de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds comprèn des del dia 22  fins el 31 d’octubre de 2024.

Les sol·licituds hauran de presentar-se telemàticament a través del següent enllaç

 

Les sol·licituds aniran acompanyades de la documentació següent:

 

  • Còpia de l’escriptura de constitució i dels estatuts de l’entitat i  document d’inscripció de l’entitat al registre públic corresponent, si s’escau.
  • Còpia del document acreditatiu de poders del representant de l’entitat en cas de persones jurídiques i DNI/NIF de la persona signant per actuar com a representant legal de l’empresa o entitat si s’escau.
  • Declaració responsable,  en el supòsit que el/la sol·licitant no sigui el/la representant legal. 
  • Informe de treballadors en alta de la Seguretat social (ITA) del mes anterior a la presentació de la sol·licitud de subvenció o bé declaració responsable que el nombre de treballadors de l’empresa és inferior a 50 treballadors, si escau
  • Declaració censal d’inici de l’activitat econòmica (model 036 o 037 de l’AEAT).
  • Indicació si es tracta d’una nova activitat econòmica o un traspàs de negoci i pressupost aproximat de les actuacions a subvencionar.
  • En el cas de subvencions per import superior a 1.500,00 euros, si la subvenció és inferior al 50% del projecte, la persona sol·licitant haurà d’argumentar i acreditar la necessitat de pagament avançat de la totalitat de la subvenció

Les sol·licituds es resoldran per ordre cronològic de presentació, quan s'hagin efectuat les verificacions oportunes, i fins a exhaurir la dotació pressupostaria assignada.

Dades de contacte

Per qualsevol dubte o aclariment podeu posar-vos en contacte a l’adreça següent:

promanresa.comerc@ajmanresa.cat