Setmana del Turisme Industrial

SETMANA DEL TURISME INDUSTRIAL A MANRESA

Manresa organitza visites guiades a les fàbriques dels Panyos i Pirelli durant la Setmana del Turisme Industrial

  • Des de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) s'organitza la novena edició de la Setmana del Turisme Industrial de Catalunya. Es tracta d'una oportunitat única i especial per descobrir el patrimoni industrial català amb activitats atractives i enriquidores per als visitants. 

Del 19 al 27 d'octubre de 2024, una llarga llista de museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d'interpretació i diverses empreses han programat visites guiades, exposicions, tallers i portes obertes que ens permetran conèixer com es fan les coses; les que han format part de la nostra història i aquelles que fem servir cada dia. 

Des del Parc de la Séquia i el Museu de l'Aigua i el Tèxtil de Manresa s'organitzen un seguit d'activitats a la ciutat.  

El 19 d'octubre a les 8 h comença el programa amb l'activitat estrella Bus a cegues: Sabors i secrets del Baix Ebre, un recorregut sorpresa amb activitats per diverses localitats i equipaments catalans associats a la xarxa. 

El diumenge 20 d'octubre a partir de les 11 h es faran Visites a la fàbrica dels Panyos, la fàbrica hidràulica més antiga del Mediterrani.

Divendres 25 d'octubre a les 15:30 h i a les 16 h es faran les Visites a la fàbrica Pirelli, que va passar de fàbrica de barrets a un centre logístic de primer ordre.

Dissabte 26 d'octubre a les 11 h al Museu tindrà lloc la conferència a càrrec de Mònica Mendoza (arquitecta i restauradora de patrimoni arquitectònic) "Les fàbriques tèxtils del Cardener: Un conjunt fabril disseminat", on podrem conèixer l'evolució històrica de l'aprofitament del riu Cardener, així com el tipus i sistemes constructius de les fàbriques tèxtils.

I per últim, el diumenge 27 d'octubre a les 10 h podrem gaudir de l'Itinerari del paisatge industrial de Manresa, on podrem descobrir la història de la industrialització de la ciutat a travès de les localitzacions de les principals indústries tèxtils.

Les activitats a Manresa de la Setmana del Turisme Industrial són organitzades pel Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa – Parc de la Séquia, el Centre d’Estudis del Bages i l’Ajuntament de Manresa amb la col·laboració de la Fundació Turisme i Fires de Manresa i Pirelli.

Consulta del programa a: https://www.parcdelasequia.cat/agenda/

Per participar a les activitats és necessari reserva prèvia al web del Parc de la Séquia www.parcdelasequia.cat

*AVÍS! Podeu subscriure-us al butlletí de Cultura de l'Ajuntament de Manresa o bé al Butlletí del Parc de la Séquia.