LES AIGÜES QUE SOM
Aquesta intervenció se centra en l'actual estat dels cossos d'aigua que travessen el territori de Manresa i la seva relació amb els ecosistemes i les activitats humanes que en depenen, oferint un espai per a sensibilitzar la mirada enfront de la crisi climàtica, dels llocs on radica la situació de sequera en el terme.
La peça es construeix mitjançant l'estratificació d'imatges actuals i d'arxiu lligades a l'experiència física de l'espai i realitzades mitjançant stencil. L'obra es nodreix d'un procés experimental que explora l'ús de pigments locals i d'aglutinants d'origen natural.
(Possibles col·laboracions): Escola Agrària de Manresa, Col·lectiu Meandre.
CHIARA SGARAMELLA Nascuda a Itàlia, artista i doctora en Belles arts per la Universitat Politècnica de València.
La seva recerca doctoral indaga en les interseccions entre les pràctiques col·laboratives i l’art ecològic en l’escena contemporània. Considerant l’art com a terreny d’hibridació entre diferents pràctiques, llenguatges i sistemes de coneixement, el seu treball gira entorn d’algunes temàtiques ecosocials contemporànies, com ara els usos del sòl, la sobirania alimentària i la justícia climàtica.
MÍRIAM DEL SAZ La Nómada Taller. Taller col·lectiu format per Míriam Del Saz i Chiara Sgaramella. La seva pràctica aborda les relacions entre treball, cos i territori mitjançant propostes en xarxa. Experimenten amb els llenguatges del dibuix, la gràfica i la publicació des d’una perspectiva centrada en la pràctica social i l’espai públic.