Logo Microscopies

TORNAR LA TERRA AL LLOC

Amb la terra d’un camp de vinyes d’Artés esmicolen els terrossos per aconseguir, amb el sedàs, una pols fina. Després d’humitejar-la amb l’aigua de la pluja, recollida el mes de maig, amassen l’argila. Pessic a pessic, fan uns bols de fang amb el testimoni de l’empremta de qui fa el gest. Es contemplen com a contenidors que recorden dues mans acarades per veure aigua del raig. L’experiència pren un sentit cultural d’oferiment que festeja la trobada.

Els bols, un cop secs, sense coure, els transporten des del taller de “L’art de viure” a la llera de la riera del Rajadell, per fer una instal·lació que es presenta com una ofrena. Només cal esperar la pluja desitjada que els desfaci per “Tornar la terra al lloc”.

Llavors, quan ens recordem del procés en queden l’experiència compartida, els moments en relació amb el territori i les accions que ens vinculen.

Montsita Rierola és artista i docent, en els darrers anys explora diferents processos artístics i educatius entorn de l’argila, tant des de l’estructura física com des dels referents antropològics.

El col·lectiu de L’art de viure de la Fundació AMPANS treballa de manera amatent les tècniques del dibuix, la pintura i el collage. En el marc del Festival Microscopies, acorden amb Rierola realitzar la proposta “Tornar la terra al lloc” que planteja la possibilitat de treballar conjuntament el fang.