Logo Microscopies

Aiguasomnis

Dansa performativa

La utopia possible de l'aigua: canviar el paradigma d'escassedat pel d'abundància. Volem crear una imatge d’abundància que arribi al públic i la pugui fer servir en la vida quotidiana. Una trobada amb l’aigua, un encontre en viu i desaferrat per comprendre-la, com a element, com a cicle, com a mitjà i com a recurs i potser com a miracle de la vida, fer-nos-hi amics.

L'aigua no desapareix, potser no està on la volem o necessitem, però hi és. L'aigua només es transforma. Al planeta Terra, és més abundant que el sòl que trepitgem. L'aigua és arreu: a la superfície, al subsol, a les plantes, a l'aire, a dins el nostre cos. La qüestió és com la podem ben-aprofitar entre tots els éssers vius. Només ho podem fer connectant amb el nostre amor a l'aigua; i és clar, només pots estimar allò que comprens; comprens allò que experimentes; obtens experiències a través de circumstàncies, assajos, compartint...

Per això ens preguntem:

Com ens relacionem amb l'aigua? Com volem que sigui aquesta relació? És realment una relació amb una altra o som aigua?

Integrar la nostra aigua pot esdevenir el repte definitiu del present... Perquè l'aigua sigui un present d'ara, no d'ahir o de demà.

Dansaires:

Rubén Fortuny Cuesta. Mestre d’educació primària, especialitat d’educació física (UAB 1999), postgrau en cos i art, amb formacions diverses en expressió corporal- dansa des de l’any 2000. Va participar a Microscopies de 2020 amb la peça Mèdia d’Alèxia Lleonart i Maria Ribera, i amb aquesta última han compartit un videodansa, Attachment, i altres projectes relacionats amb el cos i la dansa des d’una perspectiva educativa. Alguns dels espectacles de dansa que ha fet són, Inesperadament amb Emma Oliveras (per a infants), Cuérpolis I de Linn Johanson, Un rodamon a Cardedeu (dins de l’Eix Festival). En la dansa contemporània ha trobat el llenguatge artístic d'expressió essencial.

Goretti Ribas Serra. Llicenciada en Dret (UB 1995) i diplomada en magisteri, especialitat de música i dansa (UNIR 2017), renaixedora per l'escola Amor i Vida (2012), va fer diverses formacions en el camp de l'educació i l'art. Dins el món de la dansa: va començar de joveneta amb ballet clàssic, més tard contemporani, dansa oriental, contact improvisació i altres estils. Va participar en el Festival Batecs 2018 amb Un Riu de Tendresa i al mateix festival el 2022 amb la peça Nueses. Va crear i participar en diferents performances de dansa a Santpedor com: Haikus sense llum (Fira Sant Miquel 2019), Per-flor-art (Santpedor en flor 2019), S'ajunten els colors (Santpedor en flor 2022), Dansant maternitats (Exposició de Migjorn Part i Art 2023).

Ambdós són habituals de la sala d’assaig La Gare a Manresa i alumnes de Maria Ribera.