Preparatius per a una transformació
Les coves, grutes, cavernes i d’altres cavitats muntanyoses han servit, històricament, de recés a anacoretes i eremites que cercaven solitud i silenci, a fi de preparar-se espiritualment per a poder aprofundir en els seus treballs interiors.
Als peus del turó on s’ubica la Torre de Santa Caterina, amb vista a les muntanyes de Montserrat, a un costat, i a la cova ignasiana, a l’altre, hi ha una veta de roca, amb tres balmes consecutives, on l’autor s’ha fet el propòsit de convertir-les, temporalment, en el seu alberg, estudi i taller.
Amb la voluntat de forçar la vivència d’un determinat aïllament, l’objectiu de la proposta és conèixer i reconèixer l’indret i, de mica en mica, anar transformant aquest fragment del paisatge en un espai de contemplació, sense deixar del tot clar si l’accent es posa en l’obra realitzada, o bé, en l’acció mateixa. Així doncs, per mitjà d’un cert exercici d’ascetisme, com a part del procés creatiu, les obres aniran sorgint d’aquesta experiència.
Les visitants, a banda de trobar el resultat artístic d’aquesta estada, són també partícips dels processos i de les estratègies que el faran possible.
Oriol Texidor Martínez (Barcelona, 1974). Arquitecte per la Universitat Politècnica de Catalunya, es forma en les arts plàstiques de manera autodidacta, treballant principalment en l’àmbit de l’escultura. La seva obra es troba en col•leccions d’art a Europa, Àfrica, Amèrica i Àsia, on ha obtingut diversos premis i reconeixements, i ha estat artista resident convidat per museus nacionals i internacionals. És professor a Metàfora Studio Arts i a l’Escola Massana. http://orioltexidor.com/