Cosmògraf

Pep Bover

Pep Bover és pagès, tècnic especialista agrari i responsable de Cal Pauet, una explotació ecològica que prioritza un model ambientalment respectuós i proper al consumidor final.

A Cal Pauet, a l’Espunyola, treballen com s’ha fet sempre, amb més de nou generacions d’experiència, amb una producció de cicle tancat, des del conreu, la preparació del gra i les farines, el naixement dels xais, la cria, la reposició i l’engreix, fins a la venda dels productes, utilitzant únicament  els recursos de la finca.

Conreen llavors de varietats antigues, sempre buscant  un propòsit i un sentit al que fan, que va més enllà del merament econòmic i que forma part de la seva manera d’entendre el món.

Ofereixen cereals, lleguminoses i d’altres llavors de varietats antigues, per a la alimentació humana, la del bestiar i l’adob de la terra. Molen farines amb el seu propi molí de pedra i disposen d’obrador per preparar i especejar la carn dels seus xais de raça ripollesa, que cada setmana reparteixen per diferents punt del país.

Amb el seu saber fer, dignifiquen la pagesia, representen un model atractiu a seguir i acompanyen als que s’incorporen a l’ofici a trobar aquell silenci… I deixar que la natura parli.