Maria Nicolau
Va néixer a La Garriga l’any1982. És cuinera d’ofici i per vocació. Ha treballat més de vint-i-cint anys en una pila de restaurants de Catalunya, Espanya i França. S’ha guanyat la vida en cuines de tot tipus i condició. Ha servit des de banquets de noces multitudinaris fins a esmorzars de luxe per comensals exclusius en domicilis privats. Ha fet arròs a la cassola per dos-cents en un fogonet de gas butà en una rave al bell mig d’un prat de vaques a les quatre de la matinada a la llum d’un frontal amb piles, i menús degustació del que en diríem llenceria fina culinària en restaurants de categoria.
Avui viu, cuina i escriu en un poble de tres-cents habitants en plena natura a Osona. Té sempre el teclat ple d’engrunes. Ha escrit Cuina! O barbàrie (Ara Llibres, 2022) i Cremo! (Columna, 2024), dos fenòmens tant culinaris com literaris. És col·laboradora habitual d’El matí de Catalunya Ràdio, del Tot es mou a TV3 i columnista del diari El País. Ha estrenat Cuina salvatge a la plataforma de continguts digitals 3Cat i sempre la podreu trobar fent soroll a les xarxes socials.