Elba Mansilla
Elba Mansilla és periodista de formació, feminista per convicció i militant de l’autogestió des dels anys 90. Els centres socials okupats van ser la seva primera escola d’activisme. És sòcia fundadora de la cooperativa La Ciutat Invisible SCCL, on treballa com a responsable de Formació de Coòpolis-Ateneu Cooperatiu de Barcelona, i investigadora, docent i consultora en temàtiques relacionades amb l’Economia Feminista i l’Economia Solidària, i des d’on col·labora amb la Comissió d’Economies Feministes de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya. És mare d’una petita bestiola i filla de pare depenent, raó per la qual se sent part de la generació sandvitx.
Les seves investigacions estan centrades en les potències i reptes de l’Economia Social Solidària per a l’autoorganització de les dones i la transformació social feminista, i en recollir, sistematitzar i difondre la cultura organitzativa per a la configuració de grups no-patriarcals i la transversalització de gènere a les cooperatives.
Ha guanya la beca d’ajut a la recerca Francesca Bonnemaison per realitzar l’estudi «Femení i plural: dones a l’economia cooperativa» (2012), la beca Joan Peiró 2011 per a la realització del documental «Territori cooperatiu: experiències de l’economia social al Maresme» i va formar part de l’equip «Crisis i alternatives en femení: anàlisi d’impactes i estratègies de les dones a Catalunya en l’àmbit de l’Economia Social i Solidària», guanyador del Recercaixa 2015.
És coautora dels informes «Polítiques Municipals, Acció Comunitària i Economia de les Cures a la Ciutat de Barcelona» (2016), «Economia de les cures i política municipal: cap a una democratització de la cura a la ciutat de Barcelona» (2017) i de l’estudi comparatiu «Models de provisió de cures a les persones i suport a la llar» (2018), i ha col•laborat amb els llibres Ciutats vivibles des de la diversitat que les habita (2018) i Economia social i solidària a Catalunya: fonaments teòric i reptes estratègics (2020). Ha coordinat l’edició del llibre Economia Solidària i Feminista: pràctiques inspiradores que fan saltar les costures (2021) i ha publicat la guia per a grups d’habitatge cooperatiu Construïm habitatge per construir comunitat (2021). Actualment està realitzant la «Diagnosi de les cures en l’entorn comunitari a la província de Barcelona des de la perspectiva de gènere» en el marc del projecte «Cap a un nou sistema públic de cures en la comunitat» de la Diputació de Barcelona.