És gastrònom, i s’ha dedicat sobretot a la docència, l’escriptura i la recerca. Ha viatjat per conèixer -de la ma d’experts, productors, artesans, cuineres i cuiners- les cultures alimentaries més prestigioses del món.
Ha escrit, dirigit i participat en llibres, estudis, plans estratègics, webs i guies sobre alimentació, restaurants, productes de la terra, salut, patrimoni gastronòmic i cuina històrica. Va dissenyar i dirigir el Corpus de la Cuina Catalana i l’enciclopèdia La Nostra Cuina. També ha comissariat exposicions nacionals i internacionals, i ha participat en documentals i programes televisius.
Actualment escriu al COMER de La Vanguardia i a la revista CUINA, parla a Un restaurant Caníbal a Berlín de Catalunya Ràdio i surt al Planta Baixa de TV3.
Ha rebut els reconeixements més prestigiosos per la seva tasca, entre els quals el Premi Ciutat de Barcelona, el Juan Mari Arzak de Gastronomía y Medios de Comunicación, i recentment el Premi Especial de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició 2024. També ha estat escollit com un del 35 principals comunicadors gastronòmics d’Espanya i també a la llista de les 50 persones més creatives de la Gastronomia.
Des del 2003 és el director general d’Alícia (Alimentació i Ciència), el primer centre d’I+D gastronòmic integrat per un equip multidisciplinari, amb rigor científic i compromís social del món, amb l’objectiu que tothom mengi millor. Des de fa més de 20 anys, Alícia desenvolupa i transfereix coneixement rigorós i pràctic per prevenir, ajudar a guarir o acompanyar més de 60 malalties, situacions o col·lectius diferents, essent actualment el màxim referent internacional en medicina culinària. També desenvolupa projectes per donar suport als productors alimentaris i als territoris rurals, les col·lectivitats, la restauració i el turisme sostenible, innova amb la indústria i investiga el patrimoni alimentari de la mà d'historiadors i arqueòlegs.